Siden vi startet vår virksomhet i mars 2000, har vi hatt klienter til alle fem verdensdeler, til 36 land i Europa, og selvfølgelig «Norge rundt».

I tillegg har 28 personer mottatt sitt personlige «Ekvatorsertifikat» som synlig bevis på at de har fløyet «jorda rundt» etter at de har vært på kurs hos oss. Flere av disse har vi aldri truffet. De har kun vært igjennom fjernkonseptet vårt «Noen har tenkt på det før deg» så de har vi bare «hilst på» via Skype/FaceTime eller telefon. Så du kan få hjelp uansett hvor du bor.

ekvatorheidi

 

bente-og-linda

"Her har du 2 damer som er kjempefornøyd etter å ha vært på kurs på Flight Clinic. Vår første tur på mange år. Turen gikk til Gardermoen. Så tusen takk til Petter og David."

 

 

 

 

thumb aneJeg og familien min har vært på mange reiser. De siste to årene har jeg vært livredd for å fly. Den siste reisen jeg var på, var til USA. Jeg hadde gruet meg helt siden mamma og pappa bestilte turen.

Heldigvis bestilte pappa time hos Flight Clinic. Petter hjalp meg å bli kvitt flyskrekken min. Han ga meg svar på alt om fly, og om at det er helt trygt! Nå er jeg ikke redd for å fly lenger:) Tusen takk Petter! Hilsen Ane (12 år)

thumb DSC_0314Eidsberg

Dette trodde jeg ikke var mulig!

I en alder av 45 år hadde jeg aldri vært oppe i et fly. For meg er det en dæsj klaustrofobi og angst for å gi kontroll til andre som har vært problemet.

 

  

thumb SAM_0443Jeg hadde flyskrekk i nesten 10 år og kan nå si at den nesten er helt borte. Dette takket være Petter, som jeg var på flyskrekkurs hos i 2009. Flyturene har blitt bedre og bedre etter kurset. Før hadde jeg flyturer der jeg hyperventilerte eller bare satt og gråt hele flyturen. De siste flyturene har gått veldig bra og uten noe "drama".

Nå har jeg nettopp kommet hjem fra en fantastisk 3-ukers tur til Tanzania i Afrika, ...

 

thumb Flemming_KroegerStavanger
Tusen takk til Flight Clinic for at jeg kunne komme meg ut og fly. Turen til Paris gikk veldig bra - begge veier. Det var ganske visst en del "kule U-er" ved innflyvning/landing i Stavanger, men slik er det når man har valgt å bo på Vestlandet.

thumb heleneKristiansand

For et par år siden led jeg av flyskrekk. Jeg var redd for ALT. Redselen kom etter to ubehagelige flyturer og bygde seg opp etter det.

Jeg kontaktet Flight Clinic fordi jeg og kjæresten min skulle til Hellas.

 

 

thumb 2776_001Flekkefjord
Det sies at hvis man reiser ofte med fly, vil angstnivået avta. Men etter titalls flyvninger, blant annet som ung flyvåpengutt, gav jeg opp hele «flyprosjektet». Da familien på to voksne og 4 barn skulle på ferie, reiste vi tusenvis av kilometer i minibuss og personbil.


 

thumb toreHitra

Jeg har alltid vært fascinert av fly. Jeg prøvde også å fly flere ganger, men det resulterte bestandig i hyperventilering, at jeg mistet kontroll over meg selv. Dette har vært et stort problem for meg. Jeg fikk også tilbud om offshore-jobb, men takket nei, siden jeg var så redd for å fly.

thumb ireneJeg har hatt flyskrekk så lenge jeg kan huske. På en tur hjem fra Florida i februar 2007, med så mye turbulens at jeg trodde flyet ville falle fra hverandre, bestemte jeg meg for å gjøre noe med problemet.

 

 


 

thumb andreVest-Agder

Jeg har reist med fly hele livet. Gjennom oppveksten følte jeg meg aldri særlig komfortabel ombord i fly, og utover i tenårene utviklet dette seg til å bli mer en angstfølelse. Jeg ante ingenting om hvordan fly fungerer, og hvor trygt det egentlig er i forhold til f. eks å kjøre bil.

thumb thomasTromsø

Ja, jeg kan jo først og fremst bare si at dette funker.

Jeg har bestandig kviet meg for å fly, men etter endt kurs, kjenner jeg ikke angsten, tankene, frykten og ikke minst svettetoktene. Dette er helt borte.

Takk igjen Petter. :)thumb LiseOslo

Jeg vil gjerne takke for det fine kurset du ga meg i september, Petter! Jeg hadde det litt hardt ved avgang København-Chicago, men besetningen hjalp meg gjennom det. Som du også hadde sagt: Forandring må gjøre litt vondt!

thumb elisabethlunestadJeg har aldri vært glad i å fly. Likevel har jeg flydd, men alltid med mye ubehag.

Min største frykt har vært turbulens. Etter en tur til Serbia med kraftig turbulens, bestemte jeg meg for at nok var nok. Aldri om jeg kom til å sette meg frivillig inn i et fly igjen!

Det tenkte jeg, fram til jeg fikk en innbydelse til bryllup. Søsteren min skulle gifte seg i India, av alle steder.

thumb Kate1Ville bare takke for all hjelp! Kurset anbefales virkelig til alle som ikke liker å fly eller som ikke flyr i det hele tatt (som meg)!

Min angst for å fly har hindret meg i å besøke min mamma, som er bosatt i Tromsø. Når jeg skulle besøke henne, var det 28 timer hver vei.

alfKristiansand
Jeg har alltid hatt lyst til å kjøre Route 66 fra Chicago til Los Angeles, men flyskrekken har hindret meg.

 

 

nina-katrineKristiansand
Jeg var på kurs hos Flight Clinic i september 2010, hvoretter hele familien reiste til Florida i oktober. Jeg fikk flott støtte og hjelp om bord på flyet, og fikk til og med være med i cockpit og hilse på pilotene.

 

 

 

TheaKristiansand
Jeg hadde en veldig skummel flytur for noen år siden, der vi måtte avbryte landingen. Etter den opplevelsen fikk jeg veldig flyskrekk, så kraftig at enten måtte jeg gjøre noe med det, eller la være å fly resten av livet.

 

 

Janne og Inda-MargretheSvolvær
Vi skulle i bryllup på Svalbard i september 2010, men Janne hadde ikke lyst til å reise. Under et besøk på Sørlandet sommeren 2010, tok de kontakt med Flight Clinic, for flyskrekk-kurs.

 

 

 

SusanneGrimstad
Da jeg gikk opp trappene på vei til flyskrekk-kurset, sa jeg til meg selv at Petter kommer aldri til å kurere meg. Der tok jeg grundig feil!

 

 

 

juneEtter å ha vært på kurs hos Flight Clinic, reiste familien og jeg Australia rundt i en måned i februar 2010. Det var en lang flyreise. Første tur fra Kristiansand til Oslo. Når vi landet i Oslo, fikk jeg snakke med pilotene, noe som var utrolig betryggende for resten av reisen.

 

Jeg har alltid vært usikker når jeg har vært ombord i fly. Dette har blitt verre med årene, etter at jeg fikk barn. Jeg reiser masse både i jobb og fritid. Grunnen til at jeg klarer det , er at jeg tenker fornuftig før og etter flyturene.

Etter en turbulent uke i Kina, november 2009, bestemte jeg meg for at dette orker jeg ikke mer. 


 

Lise-Lotte

Alta
Som kaptein på Alta IF's damelag i 1. divisjon, har jeg reist masse innenlands etter kurset, og i jula 2009 var vi på Kanariøyene. Jeg liker fremdeles ikke småfly som Widerøes, men de som jobber om bord er kjempeflinke, forståelsesfulle og veldig hjelpsomme. Under kurset fikk jeg avlivet en masse tanker, og overlater til industrien å frakte meg trygt rundt omkring. For meg var det viktig å bli konfrontert direkte med problemet, og...

Lisbeth

Kristiansand
Etter kurset reiste jeg til Krakow med Ryanair. Fantastisk cabinpersonale, og flyvertinna tok virkelig vare på meg. Kurset var fantastisk. Fikk svar på min frykt og ble møtt med forståelse. Jeg vil være den beste reklamen Flight Clinic og Petter kan få. Oppfølgningen var en stor bonus jeg ikke hadde regnet med. Ble virkelig tatt vare på.

Til dere som leser dette: første steg er å innrømme din frykt. Oppsøk Petter og du vil garantert fly. Flyr jeg, så vil du også. Og jeg VAR veldig redd.


 Harry

Porsgrunn
Jeg har kun fløyet to ganger i løpet av mitt 45-årige liv. I november 09 fikk jeg en tlf fra en kamerat som spurte om jeg vil være med på en dagstur til London. Billetten kostet 100 kr. Jeg sa ja, men hadde overhodet ikke lyst.

 

 

AnjaSøgne
Før kurset var jeg litt skeptisk. Jeg visste jo at det var trygt å fly, men var allikevel redd. På kurset fikk jeg imidlertid en masse faktaopplysninger som fjernet mine teite tanker. Petter har til og med fått meg til å le når det er turbulens, og å fly er nå som å kjøre bil.

 

 

KarenOslo
Etter kurset sommeren 2009, reiste vi til Nice og London, alle gangene med SAS. Cabin-crewet var fantastiske, bortsett fra på en flight hvor jeg møtte en svært uvennlig cabin-ansatt. Alt i alt var de hjelpsomme og tok seg tid til å prate med meg. Kurset har hjulpet meg masse og jeg fikk lære mange konkrete ting jeg kunne tenke på under flyturen, hvis tankene løp løpsk. Tusen takk for all hjelp både under og etter kurset, Petter. 

Heidi Carine RavnevandSøgne
Jeg anbefaler Flight Clinic til alle som er redde for å fly. Før trodde jeg at det var farlig å fly. Nå vet jeg at det er trygt, og hvorfor det er trygt, og det er en veldig god følelse. Det å få tankene på en annen retning enn bare fantasien, var Petter veldig god på.


Jarle LilandMandal
Tidligere var jeg livredd for å fly. Nå er denne redselen redusert til kun "ubehag". Etter kurset har jeg vært i Portugal, Skottland og Florida. Bra opplevelser med TAP, KLM og Ryanair.

Hadde jeg ikke oppsøkt veiledning, ville jeg gjort alt for å unngå reiser i fremtiden. Det viktige for meg er å kunne repetere sammen med Flight Clinic. Jeg vil si til alle som er redd for å fly: Ikke la angsten hindre dere fra en verden full av opplevelser. Gjør noe med det!

 

Anita Rønningen Høigilt

Nodeland
Jeg reiste til New York med KLM etter kurset. De var utrolig flinke og tok godt vare på meg. De tok seg tid til å snakke med meg og svare på alle spørsmålene mine (og de var ikke få).

Kurset var helt fantastisk, og jeg fikk svar på mye av det jeg har lurt på når jeg har vært ute og fløyet. Hvis jeg er i tvil, ser jeg bare i notatene mine. Tenker på de kule u'ene og at turbulens ikke er farlig. JEG FALLER FAKTISK IKKE NED! Ordtaket "Noen har tenkt på det før deg" sier vel det meste.

 

IreneKristiansand
Før jeg gikk på flyskrekk kurs hos Flight Clinic, hadde jeg kun flydd tre ganger i mitt liv. Alle gangene står for meg som noe redselsfullt, med dårlig vær, tekniske problemer og problemer med å få landet.

Løsningen var rett og slett å slutte å fly. Det var først når den ene sønnen vår begynte å studere i England, at jeg fant ut jeg måtte gjøre noe med redselen.

Heidi-Marie
Var på kurs i 2007. Jeg skulle reise til Tenerife med en venninne 3 dager etter kurset. Valgte å ta kurset for å gjøre flyturen dit på 6 timer litt mer behagelig for min del.

Selv om jeg har flydd fra jeg var nokså liten og har flydd regelmessig 1-3 ganger i året de siste 15 åra , ble det å fly verre og verre for hver gang. De siste åra så ille at jeg gruet meg og hadde angst, dårlig søvn flere dager/uker før den planlagte flyturen...

 

Kristin

Var på kurs april 2008. Jeg kan virkelig anbefale dette kurset! Jeg hadde aldri trodd at jeg kunne bli kvitt flyskrekken, men det er jeg nå.

Petter er bare utrolig flink, og helt fantastisk på å følge deg opp! Før sov jeg urolig i flere uker før en flytur, men nå kan jeg heller glede meg til turen jeg skal på. Anbefaler Flight Clinic på det varmeste :-)


FleurKristiansand
Hei Petter, nå har jeg hatt en flytur. Jeg reiste på oljemessa i Houston, og var veldig spent på hvordan det ville gå. Jeg hadde med brevet, og etter at de leste det, ble jeg behandlet som ei prinsesse. Jeg gikk gjennom ting dere hadde sagt, og til og med turbulens gikk helt fint. Jeg var veldig konsentrert de første lift-off, men etter hvert gikk det kjempefint. Jeg klarte å slappe helt av, og sovnet!!! Det har ikke skjedd på veldig lenge. Det å gå på kurs er det lureste jeg har gjort på lenge, så tusen tusen takk. Jeg har ikke hatt en så avslappende flytur på mange år.

Mona

Kristiansand
Mona deltok på kurs på Kjevik, med flytur til København dagen etter. Her er hennes reaksjon: "Fantastisk opplevelse. Jeg føler at jeg ikke har landet ennå. Jeg kommer til å elske Maersk etter dette."
Dagen etter kurset og flyturen bestilte Mona ny flyreise til Trondheim for å delta på seminar gjennom jobben. Altså fire nye flyturer hun aldri ville ha gjennomført før 13. august. "I tillegg til flere norske byer, har jeg også vært i Stockholm,København, Amsterdam, Roma, Paris og Nice. Totalt 36 turer."

 

 

ReidarJeg har fløyet over 50 ganger i mitt liv, men har alltid sittet på nåler og fulgt med på lyder og bevegelser. Etter kurset , med påfølgende flytur til København, har engstelsen nå sluppet taket, og jeg behøver ikke lenger tenke på alt mulig. Boeing har nemlig tenkt på alt for meg. Om ikke lenge blir det tur sydover.

 


 

ToneSøgne
Tone reiste til Zakynthos i Hellas med Novair uka etter kurset. Hun sendte oss postkort fra Hellas med blant annet følgende tekst: "Hei Petter. Flyturen var en kjempeopplevelse. Det var mye puls, men også et stort smil. Tusen takk for kjempefin hjelp! PS! Har ikke tenkt på hjemreisen hele uka. Hilsen Tone." 

Mia

Kristiansand
Jeg hadde aldri fløyet da jeg kom i kontakt med Flight Clinic. Etter opplæring og samtaler med Petter har jeg nå fløyet 8 ganger, og reiser til London i september. På en kveldsflight fra Gardermoen til Kjevik i fjor, sovnet jeg. Helt utrolig, og jeg har fått et nytt og spennende liv.

 
 

hunSolvor hadde en forestående reise til London. Hun hadde også behov for å reise med fly i jobben, men hadde tidligere meldt forfall. Hun kontaktet oss og spurte om hun kunne komme til Kristiansand for umiddelbar individualterapi. Vi reserverte time, og Solvor satte seg på toget fra Hamar med enveis-billett.
Etter fem timer samtaleterapi satte Solvor seg på flyet til SAS som gikk til Gardermoen. Solvor var en klok kvinne, flink til å lytte og ikke minst flink til å stille spørsmål. Hun gledet seg til Londonturen etter endt kurs.

 

hunPappa Sven ringte oss fra Oslo og fortalte at hans 11 år gamle datter, Julie, var livredd for å fly, og hun tok overhodet ikke heis. Hele familien skulle snart reise til Thailand, så de trengte hjelp raskt. De satte seg på toget fra Oslo til Kristiansand, og vi satte av en hel dag til Julie. Senere på dagen skrev Julie selv følgende melding til oss:

 

 

 

vivian

Jeg og min mann skulle adoptere 3 barn fra Brasil. Og jeg hadde flyskrekk. Flyskrekken var en ting jeg ikke hadde lyst til å overføre til mine nye barn, pluss at det kunne være greit å følge barna hjem på best mulig måte. Trur gubben hadde slitt litt hvis han skulle ha passa på oss alle :-)

 

 

ingrid-knutIngrids datter forteller: I 2001 ble min far, Knut, syk og måtte til behandling på sykehus i Oslo. Eneste alternativ var flyreise, og på tross av at min mor, Ingrid, var svært bekymret for flyturen, bestemte hun seg for å være med.

 

nora thailand

Pappa Ole-Sverre: Vi hadde vært på flytur med Nora (10) tidligere, både til Spania og Thailand, men da det ble kjent at det var bestilt ny familietur til Thailand, ble frykten for å fly så stor for Nora at det ble tårer hver gang ferien ble nevnt.
Jeg hadde hørt et lite klipp om Flight Clinic på radio og begynte å søke på nett for å finne ut om dette kunne hjelpe oss.

 


Følg oss på Facebook