nora thailandPappa Ole-Sverre: Vi hadde vært på flytur med Nora tidligere, både til Spania og Thailand, men da det ble kjent at det var bestilt ny familietur til Thailand, ble frykten for å fly så stor for Nora at det ble tårer hver gang ferien ble nevnt.
Jeg hadde hørt et lite klipp om Flight Clinic på radio og begynte å søke på nett for å finne ut om dette kunne hjelpe oss. Jeg fant www.flightclinic.com, sendte en henvendelse og fikk raskt et trivelig svar.

Vi fikk lov å komme på kurs, bare for oss og begynte å planlegge tur til Kristiansand.
Det er langt fra indre østland til Kristiansand da fly ikke er aktuelt, så det ble tog og hotellovernatting.

Etter råd fra Petter bestilte jeg også flybilletter hjem til Gardermoen, uten å fortelle dette til Nora. (optimist)

Vi ble tatt godt imot av Petter og Bjarne, og de startet dagen rolig for å få kontakt med Nora.
Utover dagen ble det gjennomgått en hel flight fra A til Å, og de la frem sitt budskap på en slik måte at eleven ble engasjert og fulgte godt med.
Midt på dagen ble det kjent for Nora at vi tenkte å fly hjem...... uff, det ble en del tårer og nye runder med forklaring og læring fra Petter og Bjarne.

Etter noe press fra pappa og litt motstand fra Nora, kom vi oss på flyet.
Da flyet var klart for avgang i enden av rullebanen var tårene borte og Nora hadde full fokus på flyet og det som skjedde som hun hadde lært.

Da vi kom opp i lufta, fikk Nora komme frem og hilse på kaptein i cockpit (takket være Petter).
Flyturen hjem ble en stor opplevelse med overvunnet frykt og fokus på alt som skjer på en flight.
Det var en kjempeblid Nora som landet på Gardermoen og stolt møtte mamma. Kurset ble snakket mye om de neste dagene, og Nora viste stolt frem kursmateriellet.

Nå kunne alle glede seg til ferien.

Da vi skulle reise til Thailand, kom frykten krypende igjen...
Men med erfaringen fra Flight Clinic overvant vi den og fikk en fantastisk ferie.

Vi hadde aldri kunnet reise på ferie dit uten kurset hos Petter og Bjarne, tanken om å stå i Thailand med en 10-åring som ikke vil inn i flyet ...... det er langt hjem med buss...

Takker Petter og Bjarne for et flott og nyttig kurs! Februar 2009 reiser vi til Bergen med fly for å besøke Noras kusiner.

Nora har selv erklært seg som kurert mot flyskrekk :-)
Jeg er sikker på at Nora kommer til å bruke sin erfaring på å overvinne frykt og motstand, til mange andre ting videre i livet.

Ole-Sverre (2009)

 

Brev fra Nora: 

noraTil Flight Clinic

Hei, jeg syntes det var skummelt i begynnelsen, men det var ganske spennende å høre om fly.

Det er vondt å være redd for å fly, du får en klump i magen! Og det er ganske ekkelt. Men det som er fint med å tørre det, er at du kanskje har familie som bor litt langt unna og da er det fint og kjøre fly!!!

Jeg visste ikke mye om fly før jeg kom, bare at jeg var kjemperedd for å fly. Men da vi var ferdige så hadde jeg lært masse!=) Petter og Bjarne kan lære deg alt om fly, hvis de mister hjul........... Eller hvis det begynner å brenne..............Hvis motoren stanser..............................Slike ting var jeg i alle fall bekymret for!

Men de hadde tenkt på alt! "NOEN HAR TENKT PÅ DET FØR DEG". Det betyr at noen har tenkt på at hvis det begynner og brenne, så må vi ha...............................eller hvis den ene motoren stanser så................................! Det var gøy å snakke med de, de tullet ganske mye for at det ikke skulle bli kjedelig. Mange synes det er flaut å være redd for å kjøre fly, jeg syntes det! Men det er det egentlig ikke, det er ikke bare du som er redd for å fly, det er mange. Men hvis du ikke sier det til noen så blir det bare verre! Det er både smart og lurt og melde seg på dette kurset! Du lærer mye og flyskrekken kan bli borte hvis du jobber bra med det! De kan lære deg mye, men det er du selv som må gjøre jobben, du må presse deg selv litt.

Bjarne og Petter er veldig flinke til å hjelpe deg! De kan hjelpe deg med alt du lurer på og er redd for om fly!

Hilsen Nora 10 år (2009)