Her er et knippe spørsmål som vi ofte får:

 

Jeg synes det er litt flaut å innrømme at jeg er redd for å fly. Kan jeg få behandling alene?

Svar: Ja.

Hos oss kan du få akkurat den behandlingen du ønsker. Vanligvis har vi kurs i gruppe, men vi tilbyr også individualterapi. Tilbudet Terapitimen kan også være noe for deg.

Jeg bor i Nord-Norge og har vanskeligheter med å komme meg til Kjevik i Kristiansand. Kan jeg likevel få hjelp av Flight Clinic?

Svar: Ja.

Vi har to muligheter. Vårt fjernkonsept Terapitimen gjør at du får behandling i "egen stue". Du mottar kursmateriell på e-post, du mottar terapiprogrammet på dvd, og deretter har du samtaler med terapeut over Skype eller telefon. Dette er et meget effektivt og rimelig alternativ, og du slipper å reise noe sted for å få behandling. Eneste forskjellen er at vi ikke sitter "under samme tak". Den andre løsningen er at vi kommer til deg, men det kan jo bli relativt kostbart.

Jeg har tidligere gått på kurs uten at det hjalp. Hvorfor mener dere at deres flyskrekk-kurs skal hjelpe? Jeg ender alltid opp med medikamenter likevel.

Svar: Nå vet vi ikke hvilken behandling du tidligere har forsøkt, men når det gjelder Flight Clinic, har vi noen grunnverdier vi jobber etter:

For det første har vår gründer Petter Corneliussen selv lidd av flyskrekk helt frem til slutten av 80-tallet. Det er han, sammen med pensjonert SAS-kaptein Bjarne Gundersen, som har utviklet vårt kognitive terapikonsept. Dette gjør oss TROVERDIGE i det vi holder på med.

Våre to andre grunnverdier er TILGJENGELIGHET og FLEKSIBILITET. Det vil si at du etter fullført behandling alltid kan kontakte oss for oppfølging når du trenger det.

I tillegg får alle klientene vårt terapiprogram på dvd som en del av kursmaterialet. Dette er veldig nyttig repetisjon med hensyn til fremtiden.

Når det gjelder medikamenter, er det naturligvis en sak som du må ta med din fastlege. Husk imidlertid at medikamenter er "kjemisk kontroll". Vi ønsker å gi deg "kognitiv kontroll"!

Som det heter: "Man kan aldri garantere for resultater, men man kan garantere for innsatsen!" Og det gjør vi!

Jeg skal fly i neste uke og er livredd! Kan dere hjelpe meg?

Svar: Da blir det ikke tid til noe kurs, men konsultasjoner over Skype eller telefon kan vi få til på relativt kort varsel. Det kan til og med hende at vi rekker å fullføre Terapitimen.

Jeg har en sønn på 8 år som er redd for å fly. Kan dere hjelpe ham?

Svar: Det er en veldig lav alder for vanlig terapiprogram, men løsninger finnes. Vi avtaler individuell behandling for barnet, og tar først en innledningsprat. En av foreldrene bør delta sammen med barnet. Etter denne timen vet vi om vi skal gå videre i behandlingen eller ikke. Vi har hatt mange unge deltakere helt ned i 10-årsalderen som har reist med fly etter endt behandling.

Jeg har egentlig ikke flyskrekk, men liker det ikke og forsøker å unngå det. Jeg tror ikke jeg trenger et helt kurs. Har dere noe å tilby meg?

Svar: Frykten deles gjerne inn i 4 nivåer: Spenning - uro - angst - panikk.

Du sier du ikke har flyskrekk, men det har du nok. Det er bare snakk om hvilket nivå du befinner deg på. En kvinne kan ikke være "litt gravid", vet du. Så enten har du flyskrekk, eller så har du det ikke. Behandlingsformen for deg er Terapitimen - det er enkelt, raskt og rimelig.

Hva hvis jeg trenger akutt hjelp før en flytur, eller når jeg er på reise?

Svar: Her gjelder vår grunnverdi om TILGJENGELIGHET. Så sant vi har anledning, er vi her når du trenger oss (gjelder registrerte klienter).

Må jeg ut og fly etter kurset?

Svar: Nei, du må ikke, men du bør! Og hvis du har behov for det, og vi har kapasitet til det, flyr vi med deg. Bare for å nevne det, har vi fløyet klienter til Oslo og København svært mange ganger, og vi har dessuten vært i London, Helsinki og Venezia med våre klienter.

 

Del denne siden:

Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn

Flight Clinic AS

Kontakt:

Epost: petterc@flightclinic.com

Postadresse

Trollkleiva 8
4638 Kristiansand

Personvern

Innhold © Flight Clinic. Webdesign © 2006-24 Web Norge.